06. júl 2024
Facebook
streda, 03 júl 2024 21:00

Susko by mal po rozhodnutí Ústavného súdu v prípade novely Trestného zákona okamžite odstúpiť, tvrdia matovičovci (video)

Written by 
Rate this item
(0 votes)

3.7.2024 (SITA.sk) - Minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD) by mal po rozhodnutí Ústavného súdu SR v prípade novely Trestného zákona odstúpiť. Tvrdí to hnutie Slovensko. Poslanec Gábor Grendel (klub hnutia Slovensko, Za ľudí, KÚ) súčasne doplnil, že ak sú niektoré časti novely v súlade s ústavou, neznamená to, že sú morálne správne a v súlade s verejným záujmom. Ako príklad uviedol zníženie trestov za korupciu a zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem
Boris Susko by mal okamžite odstúpiť, pretože ho ústavný súd usvedčil z dvoch zlyhaní. Po prvé z toho, že časti jeho škandalóznej novely trestného zákona boli v rozpore s Ústavou SR. Po druhé z toho, že s celou koalíciou klamal verejnosť, že Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) je orgán, ktorý je ojedinelý v Európskej únii,“ uviedol poslanec Gábor Grendel. Predseda ústavného súdu Ivan Fiačan na tlačovej besede povedal, že pokiaľ ide o zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry, ústavný súd na základe vlastného skúmania prišiel k záveru, že podobné orgány sú bežné v iných štátoch Európskej únie, avšak ústavný súd sa musí držať ústavy, a tá „neupravuje organizáciu, štruktúru ani činnosť prokuratúry“. „V tomto má parlament širokú voľnosť,“ doplnil Fiačan.

Viac k témam: Minister spravodlivosti SR, Novela Trestného zákona, Predseda Ústavného súdu SR, Trestný zákon
Zdroj: SITA.sk - Susko by mal po rozhodnutí Ústavného súdu v prípade novely Trestného zákona okamžite odstúpiť, tvrdia matovičovci (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 34 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner